Can Yayınları’nın 7₺ Kampanyasında Olması Muhtemel Kitaplar


Kitapseverler için yaz sıcağına katlanabilmenin yolu deniz, kum ya da güneş değil Can Yayınları'nın D&R mağazalarında yaptığı 7₺ kampanyasıdır. Yıllar önce 5₺ olarak başlayan son iki senedir 7₺ olarak devam eden kampanya genellikle haziran ayının sonunda başlar ancak covid-19 pandemisi sebebiyle kampanyanın bu yılki durumu belirsiz. Moralleri bozmak yok çünkü Samsalog kampanyanın bu yıl yapılacağına yürekten inanıyor hatta bir adım öteye geçip size kampanyada olması muhtemel kitapları listeliyor.

Yazıda fiyat açısından kampanya sırasında almanın mantıklı olmadığı Kısa Klasikler, Kısa Modernler ve Beyaz Klasikleri dizilerini kapsam dışı bıraktım. Yazının kolay okunması için kitapları Muhtemel Adaylar, Kırkmerak, Kampanyanın Gediklileri, Geçen Seneden Kalanlar, Sürpriz Beklediklerim, İnşallahlarım ve Görürseniz Kaçırmayın gibi başlıklarına ayırdım.

Muhtemel Adaylar

Kör Ayna - Joseph Roth
Bir Katilin İtirafları - Joseph Roth
Hotel Savoy - Joseph Roth
Sonsuz Kaçış - Joseph Roth
Eyub - Joseph Roth


Ardımdaki Yıllar - Yıldız Sertel
Annem Sabiha Sertel Kimdi, Neler Yazdı? - Yıldız Sertel
Susmayan Adam Babam Gazeteci Zekeriya Sertel - Yıldız Sertel


Sağım Solum Önüm Arkam - Yeşim Erdem
Yüzyılın İçinden Düşen Adam - Moritz Rinke
Şapkamın İçindeki Kıraathane - Faruk Turinay


Peri Kızı Af Buyrun - Polat Özlüoğlu
Köpekli Çocuklar Gecesi - Oya Baydar
Ay Eskir Gün Işırken - Fadime Uslu


İstanbul'un Antika Tipleri - Mahmut Yesari
Babıali Hatıraları - Mahmut Yesari


Günaydın Geceyarısı - Jean Rhys
Dörtlü - Jean Rhys


Volkan'ın Romanı - Ahmet Tulgar
Gündem - Eric Vuillard
Viva - Patrick Deville


John Delahunt - Andrew Hughes
Evsel Dönüşüm - Süreyyya Evren
Saf Değiştiren - Siegfried Lenz


Mavi Çiçek - Penelope Fitzgerald
Salapurya Mahallesi - Penelope Fitzgerald


Sincaplı Gece - Cem Akaş
Y - Cem Akaş


Son Patron - F. Scott Fitzgerald
Mazisi Olan Kadın Basil ve Josephine Öyküleri - F. Scott Fitzgerald


Yeryüzü Yorgunları - Neslihan Önderoğlu
Perdeler - Ayşen Bayazıt Melik
Japon Sevgili - Isabel Allende


Akvaryum - David Vann
Kopuklar - B. Güney Ulutaş
Kayıp Hafta Sonu - Charles Jackson


Yangından Sonra - Aziz Gökdemir
Disiplinli Güzel Günler - Fleur Jaeggy
Biraz Dolaşacağım / Çağdaş Kürt Edebiyatı Öykü Seçkisi


Kırkmerak

Kitap Kokusu - Mustafa K. Erdemol
Toplumsal cinsiyet Tarihçiliği Nedir? - Sonya O. Rose
Çileklerin İsyanı - Massimo Montanari

Kampanyanın Gediklileri

Murat Yalçın

Murat Yalçın'ın Şen Saat, Karga Zarif, Aşkımumya - İma Kılavuzu, Hafif Metro Günleri, Kesik Hava kitapları senelerdir kampanya kapsamında karşımıza çıkıyor. Ben özellikle İçimde Oğuz Atay ile Orhan Gencebay İkizi Yaşıyor isimli bana göre tartışmalı kitabını önereceğim. Bu sene Pera Mera'nın, Kontrol Kalemi'nin ve son romanı Dayı Parçası'nın kampanyada olmasını çok istiyorum.


Fatih Balkış

Bu kampanyayı senelerdir takip eden bir insansanız Fatih Balkış ismi size yabancı gelmeyecektir. Fars, Yerçekimi ve Baht Dönüşü yine sizleri bekliyor.


Mehmet Anıl

Mehmet Anıl'ın Bir Perişanlık Hali, Pembe Otobüs, Geri Gelmemek Üzere, Edep Ya Hu, Afet ve Kediler, İnfazlar ve Hayaletler kitapları stok durumuna göre her sene karşımıza çıkıyor. Bu sene de kampanya boyunca en az bir Mehmet Anıl kitabı göreceğimize eminim.


Deniz Tarsus

Ucuza kalın kitaplar almak varken internetten zaten yedi liraya alabileceğiniz kitapları tercih etmeyenlerden misiniz? O zaman Deniz Tarsus size göre değil. Hiç okumadım ama ama öykülerinin çok iyi olduğunu duydum. Bu sene ne olursa olsun alacağım.

             
Ayşe Sarısayın

Bir insan hem Sait Faik Hikaye Armağanı'nı hem de Yunus Nadi Öykü Ödülü'nü kazandığı halde nasıl bu kampanyada olur aklım almıyor. Üstelik edebiyat damarlarında akarken (Ayşe Sarısayın Behçet Necatigil'in kızı) Nasıl oluyor kısmını bilmiyorum ama Denizler Dört Duvar, Yorgun Anılar Zamanı, Karakalem Resimler ve Ansızın Günbatımı kitaplarının her sene kampanyada olduğunu biliyorum. Bu sene gözüm yazarın son kitabı Denize Yazıldı'yı arayacak.


Faruk Duman

Her yaz kampanyadan bir kitabını ala ala külliyatını tamamlama hedefimi son iki yılda üç kere yayınevi değiştirerek baltalayan Faruk Duman da kampanyanın gediklilerinden. Kitapları artık Can Yayınları tarafından basılmadığı için yayınevinin elinde ne kadar Faruk Duman kitabı varsa kampanyaya sürüleceğini düşünüyorum.  Bu sene gözüm Tom Sawyer'ın Kitap Okuduğu Kulübe adlı deneme kitabında olacak. Sizlere de tüm öykü kitaplarını ve İncir Tarihi, Ve Bir Pars Hüzünle Kaybolur, Köpekler İçin Gece Müziği adlı romanlarını öneririm. Kısacası hangi Faruk Duman kitabını görürseniz alıp okuyun.


Semih Gümüş

Semih Gümüş'ün eleştiri-inceleme kitaplarını her sene kampanyada görüyoruz. Bulduklarımı toplaya toplaya oldukça geniş Semih Gümüş külliyatını tamamlamanın eşiğindeyim. Bu sene Gümüş'ün Yalnızlık Kime Benzer ve Belki Sonra Başka Şeyler De Konuşuruz isimli romanlarının da kampanyaya gireceğini düşünüyorum. Kim bilir belki yığınlar arasında bu romanları ararken kollarımız birbirine değer sayın okuyucu.

Müge İplikçi

Müge İplikçi benim için her kampanyada almak istediğim, sonra aman zaten aynı  fiyata internetten de alınıyor deyip almadığım, sonra da unutup internetten bile sipariş etmediğim kitapların yazarı. Kül ve Yel, Sil Baştan ve Çok Özel İsimler Sözlüğü kitaplarını bu sene mutlaka almalıyım.


A.S. Byatt

Her sene gördüğüm ama yine ince oldukları için almadığım Bülbülün Gözündeki Cin ve Matisse Öyküleri isimli kitapları siz mutlaka alın. Çünkü Byatt çok önemli bir yazarmış.


Karin Karakaşlı

Karin Karakaşlı'nın Yetersiz Bakiye, Asiye Kabahat'ten Şarkılar Dinlediniz, Başka Dillerin Şarkısı, Can Kırıkları, Müsait Bir Yerde İnebilir Miyim? ve Cumba kitaplarından bazıları yine kampanya dahilinde olması muhtemel eserlerden. Eksiklerinizi tamamlamak için fırsat.




Geçen Seneden Kalanlar

küçük İskender

küçük İskender'i geçen yaz kaybettik. Hafızam beni yanıltmıyorsa kitapları ölümünden sonra kampanyaya dahil edildi. Aradan bir sene geçmesine rağmen maalesef kitapların satışında bir değişiklik yok. İnsanımız şiir seviyor ama şiire şiirperisi.net'ten ulaşmak istiyor. Bu nedenle küçük İskender'in tüm kitapları kampanyanın kuvvetli adaylarından.

Alice Munro

2013 yılında Nobel ödülü kazanan Alice Munro geçen senenin en güzel sürprizlerindendi. Firar, Gençlik Arkadaşım, Açık Sırlar ve Castle Rock Manzarası kitapları kampanya dahilindeydi. Umarım bu sene de kampanyada Munro kitapları görürüz.



Halid Ziya Uşaklıgil

Geçen seneki kampanyada Bu Muydu?, Bitmemiş Defter ve Ferdi ve Şürekası kitapları yer alan Uşaklıgil'in Aşk-ı Memnu ve Mai ve siyah dışındaki tüm eserleri kampanyanın olası adaylarından.


Salman Rüşdi

Geçen sene kampanyada Mağriplinin Son İç Çekişi ve Altın Ev romanlarıyla arz-ı endam eden salman Rüşdi son yıllarda edebiyatı zayıflasa da önemli yazarlar arasındaki yerini koruyor. Yazarın Geceyarısı Çocukları, Floransa Büyücüsü, Utanç ve Öfke dışındaki kitapları yine karşımıza çıkabilir. 


Mutlak Mutluluk Bakanlığı - Arundhati Roy

Arundhati Roy tek romanlı efsane yazar imajını 2017 yılına kadar sürdürdü. 2017 yılında yayımladığı Mutlak Mutluluk Bakanlığı adlı romanı kısa sürede Türkçeye çevrildi ve hem dünyada hem de Türkiye'de hayal kırıklığı yarattı. On binlik ilk baskısı sayesinde kampanya süresince ziyaret edilen her D&R mağazasında karşımıza çıkmasına rağmen stokları tükenmediyse bu yılki kampanyanın da en büyük adaylarından.


Adnan Binyazar

Adnan Binyazar'ın Ağıt Toplumu, Sözün Onuru ve Ozanlar, Yazarlar, Kitaplar adlı deneme kitapları geçen sene kampanya dahilindeydi. Stokları tükenmediyse bu sene de karşımıza çıkmaları çok olası.

    

Sibylle Berg

Geçen sene kaçırdığıma en çok üzüldüğüm yazarlardan. Uyuyan Adam ve Hayat İçin Teşekkürler kitapları umarım tükenmemiştir  de bu sene yakalayabilirim. Bu kitapları görürseniz gördüğünüz yeri bana haber vermeyi unutmayın!


Celal Üster

Çevirmen Celal Üster'in Körün Taşı ve Bir Çevirgenin Notları isimli deneme kitapları bu seneki kampanyanın da olası adaylarından.


Aşıklar Delidir ya da Yazı Tura - Ayfer Tunç

Geçen seneki kampanyanın en kapışılan kitaplarındandı. Kırk binlik ilk baskısı sonraki bir senede de tükenmedi. Kampanyada tekrar görmememiz için bir sebep göremiyorum.


Yalnız Kaldınız, Peyami Bey! - Hamdi Koç

Hamdi Koç'un 2017 başında yayımlanan romanı on binlik ilk baskısına rağmen hem satış hem de eleştiri bazında hayal kırıklığı yarattı. Geçen sene hemen her D&R mağazasında karşımıza çıkan romanı bu sene de kampanyada görmemiz yüksek ihtimal.


Kız Natamam Bir Şeydir - Eimear McBride

İrlandalı yazarın bu ilk romanı yurtdışında oldukça ses getirdi. Bu sene görürseniz kaçırmayın.


Alçak Basınç - Semih Tuğrul

Ne Mutlu Mutlulara - Yasmina Reza



Sürpriz Beklediklerim

Alayına İsyan - Mine Söğüt

Tam da pandemi öncesi on beş binlik baskıyla çıkan bu kitabın kampanyaya gireceğinden emin gibiyim. Biraz pandeminin talihsizliği biraz da kitabın kurgu dışı olması derken güme giden bir kitap oldu. Ancak bu yazıyı hazırlarken Can Yayınları'nın internet sitesindeki önizlemeye baktım ve bu kitabı kampanyaya girse dahi almamaya karar verdim. Ergenlik en fazla yirmi yaşında bitmeli. 


Delibo - Murat Uyurkulak

Delibo çok yeni bir kitap, bu  nedenle üzerinde fikir yürütmek biraz anlamsız. Kitabı listeye almamın nedeni sadece Uyurkulak'ın son kitaplarının kötü satış grafiği. Belki biraz da on beş binlik ilk baskısı. Can Yayınları son yıllarda, tanınan yazarların kitaplarının ilk baskısını yüksek tutup kampanyaya dahil etmeyi seviyor. Pandemi karantina falan derken zaten kötü giden kitap satışlarını canlandırmak için  böyle bir hamle gelir mi, umarım gelir.


7, 19 ve Gitmeyecekler İçin Urbino - Cem Akaş

Üç kitap da Ocak 2020'de çıktı. Hatta 7 dışındaki iki kitap da Mart 2020'de ikinci baskılarını yaptı. Ancak gerek Cem Akaş'ın zor okunan bir yazar olduğu için -maalesef- satmaması gerek de bu dönem çıkan kitapların pandemi sebebiyle kaybolması yüzünden bir sürpriz olabileceğini düşünüyorum. Gözleri açık tutmakta fayda var.


Latife Tekin

Latife Tekin Can Yayınları'na geçtiğinden beri Sevgili Arsız Ölüm ve Berci Kristin Çöp Masalları gibi artık klasikleşmiş eserleri tekrar baskı yapıyor. Son çıkardığı romanları Manves City ve Sürüklenme de fena gitmedi. Ama bu dördünün dışında kalan kitapları iki senede ikinci baskıyı bile görmedi.(Aşk İşaretleri ve Ormanda Ölüm Yokmuş pandemi sırasında ikinci baskılarını yapmış) Can Yayınları son yıllarda büyük isimleri de kampanyaya dahil ediyor. Bu nedenle Gece Dersleri, Rüyalar ve Uyanışlar Defteri, Muinar, Aşk İşaretleri, Buzdan Kılıçlar ve Ormanda Ölüm Yokmuş eserlerinin bu sene -geçen senenin Cortazar'ı gibi- kampanyada sürpriz yapabileceğini düşünüyorum.


Babil - Yasmina Reza

Fransız yazarın Ne Mutlu Mutlulara adlı kitabı geçen sene kampanyadaydı. Babil'in de hem bu neden hem de pandemi sırasında çıkması nedeniyle kampanyaya dahil olabileceğini düşünüyorum.


Aşağıdaki kitaplar pandemi sürecinde yayımlandığı için neredeyse hiç görünmeyen ve çok satma adayı olmayan kitaplar. Dolayısıyla sürpriz yapabilirler.

Arkadaşlarım - Emmanuel Bove
Hayalperest Ölünün Şarkıları - Thomas Ligotti
Bay Piekielny Adında Biri - François-Henri Deserable


İnşallahlarım

Seiobo Orada, Aşağıdaydı

Laszlo Krasnahorkai Macaristan'ın en önemli iki yazarından biri. (Diğeri Peter Nadas) Son yıllarda özellikle İngilizce konuşulan ülkelerde çok ses getirdi. 2015 yılında Uluslararası Man Booker Ödülü'nü kazandı. Nobel için Nadas'la birlikte adı geçen isimlerden. Yazarın Şeytan Tangosu (Bela Tarr'ın film uyarlamasından hatırlayabilirsiniz) ve Savaş ve Savaş romanları Can Yayınları tarafından yayımlandı. Kampanyada görürseniz saldırın, bir tane de bana alın.


Kuş Çayırı - Uwe Timm

Uwe Timm Almanya'nın önemli yazarlarından. Daha önce yine bu kampanya sayesinde Yarıgölge, Kardeşimin  Gölgesinde ve Morenga kitaplarını okumuştum. Özellikle Morenga'yı tavsiye ederim. Ayfer Tunç bu romanı edebiyatın ölmediğini kanıtlayan güncel beş roman listesine almıştı. 


Tarihçilerden Başka Bir Hikaye

Bu kitap on dört genç tarihçinin arşiv belgesi, gazete kupürü, günlük ya da mektup gibi tarihi malzemelerden yola çıkarak kurguladığı öykülerden oluşuyor. Resmen şu hayatta sevdiğim her şey bir kitabın içinde toplanmış. Kampanyada görürseniz usulca bir köşeye bir tane saklayın ve hemen beni arayın.


Vertigo - W.G. Sebald

Geçen sene Sebald'ın Kır Evinde İkamet ile Hava Savaşı ve Edebiyat kitapları kampanyadaydı. Özellikle Hava Savaşı ve Edebiyat'ı tavsiye ederim. 


Patlama Kayıtları - Yan Lianke

Yan Lianke dünyada çok tanınan Çinli bir yazar. Çevirmeni Erdem Kurtuldu ise Türkçeye Çinceden sayısız eser kazandırmış yetkin bir isim. Yakın zamanda yazarın Jaguar'dan çıkan Günler Aylar Yıllar romanını okudum ve bayıldım, bu vesileyle onu da tavsiye ederim.


Tipi - Vladimir Sorokin

Sahi bu Rus Edebiyatı'nda yaşayan iyi yazar yok mu sorusuna verilen ilk isim Sorokin. Çeviri Ergin Altay'ın. Bu sene kampanyada olacağına inancım tam.


Boynunun Etrafındaki Şey ve Amerikana

Chimamanda Ngozi Adichie Nijerya asıllı Amerikalı bir yazar. Yurt dışında Afro-Amerikan edebiyatın en önemli temsilcilerinden. We Should All Be Feminists adlı TEDx konuşması çok meşhur. Konuşmanın metni kitapçık olarak basıldı ve Doğan Kitap tarafından yayımlandı.



Gidiyor, Gitti, Gitmiş - Jenny Erpenbeck

Erpenbeck güncel Alman Edebiyatı'nın önemli yazarlarından. Kitap Uluslararası Man Booker Ödülü'nün listesine girdiğinden beri aklımdaydı ama bir türlü fırsat gelmedi. * fingers crossed *


Pusula - Mathias Enard

Enard Fransa'nın önemli yazarlarından. Genellikle Ortadoğu'da geçen tarihi hikayeler yazıyor. Pusula romanı 2017 Uluslararası Man Booker Ödülü'nün kısa listesine girdi. Yazarın Mıntıka adlı romanı geçen sene kampanyadaydı.


İspanya, Yaşasın Ölüm

Kazancakis Türkiye'de fena okunmayan bir yazar. Bu nedenle bir senelik kitabının kampanyaya gireceğini düşünmüyorum. Sadece kitabın roman değil anı kitabı olması beni umutlandırıyor. 


Saray ve Ötesi - Halid Ziya Uşaklıgil
Saklanan Düşman: Erkeklere Dair Öyküler - Halid Ziya Uşaklıgil



Geçen sene kampanyada bulamadığım iki kitabı da ekliyorum.

Kana Bulanmış Sakal - Daniel Galera

Canterbury Hikayeleri - Peter Ackroyd




Görürseniz Kaçırmayın

Bir Düşün Sonu / Milan Kundera Üzerine Bir İnceleme - Zekiye Antakyalıoğlu

Kundera'nın edebiyatını inceleyen kısa ama etkili bir kitap. Özellikle Kundera'nın pek de beğenilmeyen son romanı Kayıtsızlık Şenliği üzerine yazdıkları çok ilgi çekici. 


Hava Savaşı ve Edebiyat - W.G.Sebald

Kitap geçen sene kampanya dahilindeydi. Sebald bu kitabında İkinci Dünya Savaşı'nda Almanya'nın maruz kaldığı ağır bombardımanın Alman Edebiyatı'nda neden işlenmediğinin peşine düşüyor. Toplumsal günahların, acıların, masumla suçlunun birbirinin neredeyse aynısı olduğu bir dünyanın anlatısı. Bulursanız kaçırmayın.

Türkiye Hikayelerini Anlatıyor

Boğaziçi Üniversitesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi ile Açık Radyo'nun işbirliğiyle hazırlanan proje Türkiye'nin dört bin yanından seçilen iki üç sayfalık metinlerin derlemesi. Kitabın kapağındaki öykü kelimesine takılmayıp okunduğunda çok keyifli bir metin. Benim gibi bir öykü antolojisi bekleyenler için belki biraz hayal kırıklığı. Ne olursa olsun her kitaplıkta olması gereken bir eser.


Enrique Vila-Matas

İspanyol Enrique Vila-Matas Avrupa'nın en önemli  yazarlarından. Hatta bu seneki Uluslararası Booker Ödülü'nün uzun listesindeydi. Geçen sene Kassel'de Mantık Aramak ve Portatif Edebiyatın Kısaltılmış Tarihi kitapları kampanyadaydı. Bu sene görürseniz kaçırmayın. Yazarın Montano Hastalığı romanı da Jaguar Kitap tarafından yayımlandı.


Borges Sekseninde

Borges'in ömrünün son yıllarında verdiği uzun söyleşilerin derlenmesi. Borges iki yüz elli sayfa boyunca yüz civarı kitaba referans veriyor. Geçen sene kampanyadaydı. Bulursanız kaçırmayın. Bulamazsanız da üzülmeyin çünkü Borges'in bahsettiği kitapların listesi çok yakında burada.

Sınav ve Andres Fava'nın Güncesi - Julio Cortazar

Geçen senenin en büyük sürprizlerinden biri Cortazar'ın toplu öykülerinin ikinci cildi Ayak İzlerinde Adımlar'ın kampanyada yer almasıydı. Cortazar'ın adını bile duymayanlar sırf kalın olduğu için kitabı kapıştı. Cortazar'ı sevenler de kitabı bulabilmek için birkaç D&R gezdi. Geçen sene kampanyada yer alan diğer Cortazar kitapları Sınav ve Andres Fava'nın Güncesi biraz geride kalsa da ilgi gördü. Kitapları bu sene görürseniz kaçırmayın. Umarım Oyunun Sonu ve Hayvan Hikayeleri kitapları da kampanyaya dahil edilir.


Roberto Bolano

Geçen sene Bolano'nun yanlış hatırlamıyorsam Uzak Yıldız, Tılsım ve Katil Orospular kitapları kampanya dahilindeydi. Bu sene herhangi bir Bolano kitabı görürseniz yanınızdakine omuz atma pahasına saldırın.


Bildiğin Gibi Değil / Osmanlı - Mustafa Alp Dağıstanlı

Osmanlı devrindeki yanlış bilinenleri ve ilginç bilgileri soru cevap formunda hazırlanmış popüler bir tarih kitabı. Tarih sevenlerin kafa dağıtmak için bir günde okuyabileceği bir kitap. 


Öğle Yemekleri ve Ordular

Evelio Rosero'nun iki kitabı da geçen sene kampanyadaydı. Bu sene de görürseniz kaçırmayın.


Sahipler - A.S. Byatt

A.S. Byatt da kampanyanın müdavimlerinden. Her sene bir kitabını mutlaka görürüz ama Sahipler kitabını ilk kez geçen sene gördüm. Utanarak söylüyorum ki yedi yüz sayfalık kitabı yedi liraya alma heyecanıyla satın aldığım bir kitaptı. Eve gelince klasik sayılan bir eser olduğunu ve 1990 yılında Man Booker Ödülü'nü kazandığını gördüm. Bulursanız benim gibi sadece kalın bir kitap olduğu için değil iyi bir edebiyat eseri olduğu için alın.


Nasıl Rahibe Oldum ve Seyyah Ressamın Yaşamından Bir Kesit - Cesar Aira

Arjantinli Cesar Aira da yıllarca kampanya yığınlarında gördüğümüz isimlerden. İki kitabı da okudum ama özellikle Seyyah Ressamın Yaşamından Bir Kesit'i öneririm. Modern başyapıt.


Ağızdaki Kuşlar - Samanta Schweblin

Arjantinli Samanta Schweblin yavaş yavaş dünyada adını duyuran bir yazar. Ağızdaki Kuşlar adlı öykü kitabını es geçmeyin.



Not: Kredi başvurularına kefil olarak beni yazmazsanız sevinirim.

Yorumlar

  1. Sevdiğimle birlikte olamadığım bir yıllık üzüntü ve üzüntüden sonra bugün hayatımın en mutlu günüydü, sevgilimi mutlu etmek için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım ama hiçbir zaman yolunda gitmedi gibi görünüyor, öyleydi Sanki her şeyi boşuna yapıyorum ama tüm endişelerimi ve üzüntülerimi Joy'a değiştirmeye geldiği için DR WALE'e teşekkürler. DR WALE hakkında harika yorumlar okuduğumda ve birçok insana ilişki sorunları konusunda nasıl yardımcı olduğunu okuduğumda bu harika adamı tanıdım. Bir dergi okuyordum, o zaman çok güzel tanıklıklar da gördüm ve vakit kaybetmemeye karar verdim. DR WALE'e ulaştım ve ona tüm sorunlarımı anlattım, bana endişelenmememi söyledi ve her şeyin çözüleceğine dair güvence verdi. DR WALE'e çok inandım çünkü onun beni yüzüstü bırakamayacağına inanıyorum ve ona tüm detaylarımı gönderdim. Gerçekten DR WALE beni asla yüzüstü bırakmadı, bir yıl önce beni tamamen terk eden kocam bana geri döndü. Bu büyü yapan kişi aşk büyüsüyle bizi tekrar buluşturduğundan beri eşim ve ben mutlu yaşıyoruz. Güçlü büyüleriniz için DR WALE'e çok çok teşekkür ederim. Teşekkür etmek için ifadeler yeterli değil. İşte WhatsApp/Viber'ı: +2347054019402 veya E-postası: drwalespellhome@gmail.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder